Dobré věci nejsou špatné
Popis produktu
Mnoho lidí si přeje změnit své stravovací návyky, chtějí vařit jinak, zdravěji, ale nevědí, jak začít. Právě pro ně je určena tato kniha. Nabízí praktické rady a informace pro orientaci v džungli rozporuplných názorů na zdravou stravu a jednoduché recepty pro všední dny. A protože autorka se dlouhodobě věnuje aromaterapii, najdete v knize také informace, jak využít přírodní éterické oleje k aromatizaci pokrmů.
Kniha je rozvržena do dvou oddílů. V prvním oddílu jsou čtivě a srozumitelně shrnuty informace o zdravé výživě. Autorka v zájmu vyvážené stravy nezavrhuje přiměřenou konzumaci kvalitního masa, poukazuje na nevhodné suroviny a potraviny a seznamuje s novými, které je vhodné do jídelníčku zařadit. Oddíl obsahuje také kapitolu o éterických olejích a jejich úloze při aromatizování potravin. Druhý oddíl je zaměřen prakticky – na recepty. Každá kapitola představuje jednotlivé skupiny jídel – polévky, zeleninu, maso, přílohy, omáčky, pomazánky, sladkosti a pečivo, kváskový chléb, ovoce. V úvodu každé kapitoly jsou shrnuty principy přípravy daného typu pokrmu a pak následují autorčiny oblíbené a ověřené recepty, které zvládnou i začátečníci.
Autorka nezapře svou náklonnost k sladkostem, neboť tato kapitola je jednou z nejobsáhlejších, a při pečení také nejvíce využívá éterické oleje.
Kniha, která inspiruje k hledání vlastní cesty k vyváženosti ve stravě.
252 stran, váz., 165 x 240 mm, ISBN 978–80–86356–52–5, rok vydání 2011
Hodnocení & recenze
0
Hodnotilo 0 uživatelů