Zastánci pomalé aromaterapie a dovozci nejkvalitnějších aroma surovin z ověřených původních zdrojů
Mnoho lidí si přeje změnit své stravovací návyky, chtějí vařit jinak, zdravěji, ale nevědí, jak začít. Právě pro ně je určena tato kniha. Nabízí praktické rady a informace pro orientaci v džungli rozporuplných názorů na zdravou stravu a jednoduché recepty pro všední dny. A protože autorka se dlouhodobě věnuje aromaterapii, najdete v knize také informace, jak využít přírodní éterické oleje k aromatizaci pokrmů.
Kniha je rozvržena do dvou oddílů. V prvním oddílu jsou čtivě a srozumitelně shrnuty informace o zdravé výživě. Autorka v zájmu vyvážené stravy nezavrhuje přiměřenou konzumaci kvalitního masa, poukazuje na nevhodné suroviny a potraviny a seznamuje s novými, které je vhodné do jídelníčku zařadit. Oddíl obsahuje také kapitolu o éterických olejích a jejich úloze při aromatizování potravin. Druhý oddíl je zaměřen prakticky – na recepty. Každá kapitola představuje jednotlivé skupiny jídel – polévky, zeleninu, maso, přílohy, omáčky, pomazánky, sladkosti a pečivo, kváskový chléb, ovoce. V úvodu každé kapitoly jsou shrnuty principy přípravy daného typu pokrmu a pak následují autorčiny oblíbené a ověřené recepty, které zvládnou i začátečníci.
Autorka nezapře svou náklonnost k sladkostem, neboť tato kapitola je jednou z nejobsáhlejších, a při pečení také nejvíce využívá éterické oleje.
Kniha, která inspiruje k hledání vlastní cesty k vyváženosti ve stravě.
252 stran, váz., 165 x 240 mm, ISBN 978–80–86356–52–5, rok vydání 2011
Hodnotilo 0 uživatelů